İzmir’de 21 yıl önce dayısı tarafından öldürülen, annesi ve babası tarafından kemikleri saklanan Aynur T.’nin, seçmen kağıdının anne ve babasının evine geldiği ileri sürüldü. Cinayet olayını duyan komşular ise, büyük şok yaşadı.
Yaklaşık 5 ay önce, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) 5 ay önce yapılan "Aynur T’nin öldürülmüş olabileceği ve ailesinin bu durumu gizleyebileceği" yönündeki ihbar üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri 4 özel ekip kurarak araştırma başlattı. Polis, Aynur T.’nin (23) Menemen ilçesinde annesi M.T.(66) ve babası F.T.’nin (75) evine giderek ifadelerini aldı. Çelişki ifadelerin ardından araştırmayı derinleştiren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, T. ailesinin evinde yaptığı aramada kilerde bulunan koli içerisinde insan kemikleri bulunca yaşananlar ortaya çıktı. Anne M.T. ve baba F.T., kızları Aynur T.’yi, 1995 yılında dayısı İ.H.A.’nın öldürdüğünü polise itiraf ettiler. Anne ve baba polisteki ifadelerinde; 1992 yılında Van’ın Muradiye ilçesinden İzmir’e göç ettiklerini, üniversiteyi kazanan kızları Aynur T.’nin evlenerek Konya’ya taşındığını,ardından da boşanıp 7 aylık oğlu ile tekrar yanına geldiğini, Mersin’den gelen dayısı İ.H.A’nın da davranışlarından rahatsız olduğu Aynur T’yi ormanlık alanda boğarak öldürdüğünü, olayı da kendilerine anlattığını söyledi.
Baba F.T. ve anne M.T. Bayraklı’daki ilk evlerine kızlarını cesedini gömdükleri, 2 yıl sonra Çiğli’ye taşınırken gömdükleri kızlarının cesedinden kalan kemikleri koliye alarak yanlarında götürdüklerini, Çiğli’de 7 yıl kaldıktan sonra Menemen’e taşınırken yine koli içerisindeki kemikleri yanlarına alarak evlerinde saklamaya devam etiklerini söylediler. Gözaltına alınan baba F.T., anne M.T. vedayı İ.H.A., dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

KOMŞULARI ŞOK OLDU
Yaşanan vahşetle birlikte F.T. ve M.T.’nin yaklaşık 12 yıldır kaldığı apartmandaki komşuları ise olayı öğrendiklerinde şoke oldular. Duyduklarına inanamayan T. ailesinin komşuları, aileden bu gibi bir davranışı hiç beklemediklerini söylediler. Apartman sakinlerinden Engin Yılgıncı, ’’Çok üzücü, şok olduk. Bunca yıldır aynı çatı altında yaşadığımız insanlar böyle bir olay gerçekleştirmesi üzücü. Karı-koca 5 vakit namaz kılan insanlar. 12 yıllık komşumuz, aynı çatı altında yaşıyoruz. Apartmanın en büyükleriydi. Bayramları ellerine öpmeye giderdik. Oturmaya gider, yerdik, içerdik. Şüphe uyandırıcı hiçbir şey olmadı onlarda. Olayı ilk duyunca şok oldum. Oturduğum yerde kaldım. Torunları Taylan da çok iyi insan. Benim oğlumun arkadaşı. Oğlumla yer içer gezerlerdi. Taylan annesinden hiç bahsetmezdi. Taylan’ın annesi Aynur’un doğum sırasında öldü diye biliyorduk. Komşularımız F.T. ve M.T., ölen kızları Aynur T. Hakkında hiç konuşmazlardı.

SEÇMEN KAĞIDI EVE GELİYORMUŞ
Öte yandan aile, akrabalarına ve çevresine Aynur T.’nin doğum sırasında öldüğünü söylerken resmi olarak ölüm raporu olmadığı için yerel ve genel seçimlerde Aynur T.’nin seçmen kağıdının T. ailesinin oturduğu adrese geldiği öğrenildi. Baba F.T.’nin, Aynur T. öldürüldükten sonra 2 adres değiştirirken bu adres değişikliklerinde, komşuları Aynur T.’nin seçmen kağıdının geldiğini öne sürdü.
(İHA)