Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Eskişehir'de görülen duruşma sırasında 'mahkeme heyetine hakaret ettikleri' iddiasıyla bazı şehit aileleri aleyhine açılan davanın duruşmasına devam edildi.

5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuştu. Olay sonrasında açılan davanın ikinci duruşmasında, ailelerin mahkeme heyetine su şişesi atarak hakarette bulunduğu ileri sürülmüştü. Mahkeme heyeti, olay günü tutulan tutanağa göre bazı şehit ailelerinden şikayetçi olmuştu.

Yargıya taşınan olayla ilgili 4 şehit yakını hakkında 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, şehit ailelerinin yargılanmalarına devam edildi. Son görülen duruşmaya sanıklar katılmazken, sanık avukatı ve tanık sıfatında bulunan bir rütbeli asker hazır bulundu.

Tanık konumunda bulunan ve olay günü duruşma salonunda bulunduğu öğrenilen rütbeli asker A.Y.,

1. Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptığını dile getirerek, “Mahkemede görülen dava üzücü bir olay sonrasında ortaya çıktığı için şehit aileleriyle yakından ilgileniyorduk. Duruşma başladığı sırada heyete başkanlık yapan hakim söz alınmadan konuşulmaması gerektiğini, kurallara uymayanları salondan çıkarmak zorunda kalacağını söyledi. Şehit aileleri belki de bu sözü yanlış anladı. Salondan itirazlar yükseldi. Mahkeme başkanı da bunun üzerine ön sıralarda bulunan bazı şehit yakınlarının dışarıya çıkmasını istedi. Bu durum karşısında salonda bulunan yaklaşık 80 kişi heyete tepki gösterdi; masalarda veya ellerinde bulunan su şişelerini heyete doğru atmaya başladı. Bu sırada sanıkların heyete yönelik su şişesi attığını görmedim. Şehit yakınlarından Z.F.D. ve oğlu bana yakın bulunuyordu. Küfür ettiklerini de duymadım” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların giderilmesi ve tanığın dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.