Türkiye’de darbe girişiminde bulunan askerlere yönelik yapılan operasyonlarda çıkan çatışmada darbeciler tarafından şehit edilen olan polis memuru Serdar Gökbayrak’ın Derince’de bulunan baba ocağına ateş düştü.
15-16 Temmuz tarihinde meydana gelen darbe girişimi sırasında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli olan polis memuru Serdar Gökbayrak (45), darbecilerle çıkan çatışmada şehit oldu. Acı haberin gelmesiyle, şehidin Kocaeli’nin Derince ilçesi Sırrıpaşa Mahallesi Çavdar Caddesi Doğan Sokak üzerinde bulunan evine ateş düştü. Derince Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Can ile Derince İlçe Emniyet Müdürü Atilla Can tarafından şehidin ailesine acı haber verilirken, 112 Acil Servis Ekipleri hazırda bekledi. Acılı haberi alan şehidin ailesi ve çocukları sinir krizleri geçirdi. Şehidin annesinin adı Ferdane Açıksöz, babasının ise merhum Yaşar Açıksöz olduğu öğrenildi. Şehit polis memuru Serdar Gökbayrak, Necla Gökbayrak ile evli ve Ceyda Gökbayrak (17), Elif Gökbayrak (16) ve Alperen Gökbayrak (10) isimli 3 çocuk babasıydı.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli olan şehit polis memuru Serdar Gökbayrak İstanbul’da görev almadan önce Mardin’de çalıştı. Mardin’de çok sayıda başarılı göreve katılan şehit polis memuru Serdar Gökbayrak’ın, 2004 yılında Yaşafettin Açıksöz olan ismini Serdar Gökbayrak olarak değiştirdiği öğrenildi.
Şehit polis memurunun naaşının yarın defnedileceği öğrenildi.
(İHA)