Şırnak’ta şehit olan Bursalı onbaşıya ikizi, mezarı başında bayram ziyaretinde bulundu. Bayram namazının ardından şehitliğe koşan aileleri, evlatları için Kur’an-ı kerim okuyarak dua etti.

Tüm yurtta Kurban Bayramı coşkuyla kutlanırken, şehitliklerde buruk bir bayram yaşandı. Bayram namazının ardından şehit aileleri, çocuklarının Türk bayraklarıyla süslenip, çiçeklerle bezenmiş mezarlarına akın etti. Aileler, şehit evlatlarının mezarı başında Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Ailesiyle birlikte Pınarbaşı Şehitliğine gelen Fatih Gökçen, 5 yıl önce Şırnak’ın Uludere ilçesinde görev dönüşü devrilen tankın altında kalarak şehit olan ikizi Onbaşı Faik Gökçen’i ziyaret etti. Şehit oğullarının mezarı başında Kur’an-ı kerim okuyan anne Münevver Gökçen, gözyaşlarını tutamazken, baba İsmail Gökçen ise metanetini korudu.

ŞEHİDİ, ÇOCUKLUK ARKADAŞI DA UNUTMADI

Ailenin ardından şehit onbaşı Gökçen’i çocukluk arkadaşı Serkan Pekyapalak da ziyaret etti. Süpürge ile mezar taşındaki tozları süpüren Pekyapalak, 5 yıldır her bayramda ilk ziyareti şehit arkadaşına yaptığını belirterek, “Bunu adet haline getirdik. Tüm arkadaşlarla burada toplanıyor, daha sonra diğer ziyaretlerimizi yapıyoruz” diye konuştu.