Mardin’in Nusaybin ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılan bomba sonucu şehit olan 3 polis, memleketlerine uğurlandı.
Nusaybin ilçesi Üç Yol mevkisinde dün PKK’lılar tarafından yola döşenen bomba, polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi, olayda, 40 yaşındaki komiser Oktay İzgi, 29 yaşındaki Sezgin Uludağ ve 23 yaşındaki Çağdaş Arslan şehit oldu, bir polis memuru yaralandı. Şehit polisler için bugün Mardin İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, vali yardımcıları, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, askeri erkan, şehit polislerin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
Tören, şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Şehit polislerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan bir konuşma yaptı. Pekcan, hain terörün her zaman olduğu gibi yine kalleş yüzünü gösterdiğini belirterek "Acımız büyük. Ailelerin üzüntü ve acılarını derinden paylaşıyoruz. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun’’ dedi.

ŞEHİDİN KARDEŞİ BAYILDI, EŞİ TERÖRİSTLERE LANET OKUDU
Şehit komiser Oktay İzgi’nin kardeşi, tabuta sarılarak, "Senin yerine ben ölseydim ağabey’’ dedikten sonra baygınlık geçirdi. Şehit İzgi’nin eşi Ayşe İzgi de, teröristlere lanet okudu.
Törenin sona ermesiyle birlikte Oktay İzgi Erzurum’un Olur ilçesine, Sezgin Aladağ Isparta’ya, Çağdaş Arslan da Zonguldak’a gönderildi.
Törene katılan vatandaşlar, şehitleri yanlarında getirdikleri bayraklarla uğurladı.
(İHA)