Zonguldak’ta gece yaşanan selin ardından sabah saatlerinde ikinci kez sel yaşandı. Sahildeki karayolunun sele maruz kalması sebebiyle vatandaşlar mahsur kaldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış ve rüzgar sebebiyle ikinci kez sel olayı yaşandı. Zonguldak-İstanbul karayolu güzergahındaki sahil yolunu sel bastı. Vatandaşlar aniden bastıran sel karşısında tedbirsiz kaldı.
Araçları sulara gömülen vatandaşlar kurtarılmayı bekledi. Kozlu ilçesindeki sahil yolu bir süre trafiğe kapanırken uzun araç kuyrukları oluştu. Emniyet ve belediye yetkilileri aniden bastıran selin ardından çalışma başlattı.
Bazı araçlar arızalanırken, zaman zaman maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi. Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için kolları sıvadı. Yağış bir taraftan etkisini sürdürürken vatandaşlar ise yola yaya olarak devam etmek zorunda kaldı.
Araçlar sulara gömülürken ekipler de saatlerce kurtarma çalışmalarını sürdürdü. Yetkililer zorunlu olmadıkça araçlarla trafiğe çıkılmaması çağrısında bulundu.
(İHA)