İzmir'in Urla ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden beş kişiden ikisinin cenazesi memleketlerine gönderildi. Kazada hayatını kaybeden Selin Ergan’ın cenazesi öğle namazının ardından toprağa verildi. Kızının tabutuna sarılarak fotoğrafını öpen anneyi yakınları teselli ederken, cenazeye gelen arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Kaza, dün sabah saat 07.00 sıralarında Kalabak yolu Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, 3053/1 Sokak'ta meydana geldi. Çeşme'den İzmir yönüne giden Bekirhan Doğaner'in kullandığı içinde Kerem Altan, İbrahim Okuroğlu, Murat Güvenir, Figen Deniz ve Seçil Seçen'in bulunduğu 35 PPA 09 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Erkut Pekingör'ün (33) kullandığı, eşi Dilek Pekingör (26), Selin Ergan (21), Barış Hansoy (21), ağabeyi Burçin Hansoy (28) ve Mehmet Irkın (21)'ın bulunduğu 35 PV 119 plakalı otomobille çarpıştı. Otomobiller savrulurken ortalık savaş alanına döndü.

Kazada, Dilek Pekingör, Selin Ergan, Barış Hansoy, Burçin Hansoy ve Mehmet Irkın hayatını kaybetti.

Yaralılar Bekirhan Doğaner ve Figen Deniz İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma, İbrahim Okuroğlu, Emre Kerem Altan ve Murat Güvenir Dokuz Eylül Üniversitesi, Seçil Seçen ve Erkut Pekingör de Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı.

Bayram tatili için Isparta'ya giden Ergan ailesi kızlarının ölüm haberini alır almaz İzmir’e döndü. Cenazeler, Soğukkuyu ve Yenişehir'de bulunan Mezarlıklar müdürlüklerine götürüldü. Motosiklet tutkunu Burçin Hansoy ile kardeşi Barış Hansoy’un cenazeleri yakınları tarafından sabah saatlerinde alındı. Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi’ndeki evlerinin önüne getirilen iki kardeş, okunan duaların ardından ikindi namazının ardından toprağa verilmek üzere Bursa’nın Karacabey İlçesine götürüldü.

Kazada yaşamını yitiren Celal Bayar Üniversitesi Kimya Bölümü 2. sınıf öğrencisi Selin Ergan’ın cenazesi öğle vakti Narlıkuyu Camiine getirildi. Cenazeye annesi Sevim, babası Metin Ergan ile yakınları ve çok sayıda arkadaşı katıldı. Tabuta sarılan annesi Sevim Ergan gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından teselli edilen anne, kızının fotoğrafına sarılarak öptü. Cenazede Ergan’ın arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Tabutun üzerine “Annesinin prensesi” ve “Cicimize” yazılı çiçek bırakıldı. Selin Ergan’ın cenazesi öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Bornova Yeni Mezarlığa defnedildi.

Dilek Pekingör ile Mehmet Irkın’ın cenazeleri Karşayıka ilçesi Örnekköy semtinde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek.