Aydın’ın Nazilli ilçesinde çıkan yangında, yalnız yaşayan 84 yaşındaki bir şahıs dumandan etkilendi. Pazarda alışveriş yapan bayanların dikkati ile fark edilen yangına pazarcı esnafı ilk müdahaleyi yaptı.

Aydoğdu Mahallesinde tek katlı müstakil evde, 84 yaşındaki Muammer Sinav’ın ağzında sigara ile uyuması sonucu yangının çıktığı belirtildi. Evin camlarının kapalı olmasından dolayı dumanın evin içinden çıkamadığı belirtilirken, pazarda alışveriş yapan bayanların dikkati ile yangının fark edildiği ve esnafın arka bahçeden eve girerek yaşlı şahsı evden uzaklaştırdığı öğrenildi. Salı pazarı nedeniyle itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşması için tek tek tezgahlar kaldırıldı. Dar sokakta ilerleyen itfaiye araçları olay yerine güçlükle ulaşabildi. Sigara izmaritinin yatak ve battaniyeleri tutuşturmasıyla başlayan yangında itfaiye ekipleri yanan eşyalara su sıkarak söndürdü. 112 personelleri ellerinde çanta ve sedye ile 50 metre ilerideki olaya müdahale ederken, ambulans olay yerine güçlükle gelebildi. Şeker hastası 84 yaşındaki şahıs dumandan etkilenirken, 112 sağlık ekiplerince ilk müdahalesinin ardından Nazilli Devlet Hastanesine sevk edildi.

Pazarda bulunan esnaf ve komşuları tarafından yaşlı şahsın sigarayı bırakması için birçok kez uyarıldığı ifade edildi. Bazı esnaf yaşanan olayların ders olmasını istedi.Esnaf, kapalı pazar alanlarının her mahalleye kurularak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Öte yandan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.