Enerji-İş Sendikası Afşin yetkilisi Keramettin Erdoğan, Afşin-Elbistan B Termik Santralinde iş çıkışı 4 kişi tarafından darp edildi.
Afşin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan Keramettin Erdoğan, "Beni takip etmişler. 4 kişi peşimden koşmuş. Külcülük filosunun orada sert bir cisimle başıma darbe aldım. Orada ben dengemi kaybedip yere düşünce tekmelediler. Ben o sırada bilincimi yitirmiştim. Saldırıyı gerçekleştiren şahısların kim olduklarını sonradan öğrendik. Bu kişileri de gerekli mercilere şikayet ettik" dedi.
Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, tedavisinin ardından taburcu edilen Erdoğan’ı evinde ziyaret etti. Çınar, "Şiddete başvuranlar her zaman kaybedecektir" dedi.
Erdoğan’a karşı düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Çınar, "Gerçekleştirilen bu saldırı, şehir ortasında eşkıyalık girişimidir. Afşin-Elbistan termik santrallerinde demokratik anlayış yerine, tekelci ve saldırgan bir anlayış içerisinde sendikacılık yapıldığının apaçık göstergesi olan bu davranış biçimi, işçinin demokratik bir şekilde tercihte bulunmasına tahammüllerinin olmadığını göstermektedir" diye konuştu.
(İHA)