Vasiyet, kimin neyi alacağını belirler. Her şeyi eşit bir şekilde dağıtmak için yararlanıcıları listelemek yeterlidir. Bazı öğeler belirli kişilere bırakılacaksa, bunlar vasiyette açıklanmalıdır. Miras sürecinin başlaması için vasiyetnamenin bir vasiyetnameye sunulması gerekir. Veraset mahkemesi vasiyeti inceler, bir uygulayıcıya yetki verir ve varlıkları belirtildiği gibi yasal olarak yararlanıcılara aktarır. Transferden önce, icra eden ölen kişinin kalan borçlarını ödeyecektir.

Ölen kişi ölümden önce varlık dağılımını özetlememişse, miras daha karmaşık hale gelir. Bu durumda, bir veraset mahkemesi merhumun dileklerini elinden geldiğince belirlemelidir. Veraset mahkemesi, merhumun adı geçen lehtarların hisse senetleri, banka hesapları, aracılık hesapları ve emeklilik planları olup olmadığını kontrol edecek. Gayrimenkul, mücevher, yadigâr ve diğer mülklerin tahsisi daha zor olabilir.

Plan oluşturulduktan sonra, mahkeme uygulayıcı olarak hareket etmesi ve varlıkları yayması için bir yönetici atayacaktır. Bu sürecin sonuçlanması aylar veya yıllar alabilir. İşte bu durumda işinizi iyi bir miras avukatı bırakmanızda fayda var.  Danışman Mersin miras avukatı kısa sürede size olasılıklar ve izlemeniz gereken yol hakkında bilgi verecektir.

Miras Avukatı uzmana sorduk;

Mirasçılar Mülkün Borçlarından Sorumlu mu?

Alacaklılar ölen kişinin aile üyelerinden borç tahsil etmeye çalışsalar da, onlardan doğrudan sorumlu değildirler. Vasiyetin icrası veya idareci, mirastan geriye kalanları dağıtmadan önce tüm emlak borçlarını öder. Yani bir mirasçı olarak, bu borçlardan kişisel olarak sorumlu değilsiniz ve alacaklıları mülke yönlendirmelisiniz.

Mersin Avukat danışmanları veraset konusunda;

Veraset vergisinin olduğu durumlarda, vergi oranı devlete, merhumla ilişkinize ve miras aldığınız meblağa bağlı olarak değişebileceğini öngörüyor. Oranlar kalıtım değerinin% 0 ile% 18'i arasında değişkenlik gösterebilir.

Büyük bir mirasa sahip olmak, finansal güvenliği garanti etmez. Bir plan olmadan, beklenmedik bir şeye sahip olmak sevindirici olabilir. Ani para akışının yaşam tarzı enflasyonunu ve mantıksız davranışları tetiklediği biliniyor. Yararlanıcılar bazen mirastan sonra eskisine göre daha kötü mali durumda olabiliyorlar.  Miras almaya hazırsanız, miras aldığınız miktar konusunda gerçekçi olun, mevcut mali durumunuzu değerlendirin, hedeflerinizi göz önünde bulundurun, sınırlar belirleyin ve dikkatlice harcayın. Borç geri ödemesi ve yatırım en önemli öncelikler olmalıdır. Bu konularda ise size güvenilir bir miras avukatı Mersin destek olabilir.