Adana’da 13 yaşındaki bir çocuk, arkadaşıyla birlikte serinlemek için girdiği DSİ’ye ait sulama kanalında, boğularak hayatını kaybetti. Çocuğun annesi bayılırken, kanala girdiği arkadaşı ise büyük şok yaşadı.
Olay, Yüreğir ilçesi İsmailiye Mahallesi’nde meydana geldi. Ortaokul son sınıf öğrencisi Ganim Kurku (13), okul arkadaşı Baran Alıcı ile birlikte serinlemek için DSİ’ye ait sulama kanalına gitti. Burada bir süre yüzen iki arkadaştan Ganim Kurku, atladığı suda birden batıp çıkmaya başladı. Paniğe kapılan Baran Alıcı, okul arkadaşı Ganim Kurku’ya elini uzattı ancak onu kurtarmayı başaramadı. Kurku, akıntılı suya kapılıp giderken, Alıcı mahalleye dönerek durumu yakınlarına söyledi. Olayı duyan Ganim Kurku’nun annesi Mutlu ve babası Ali Kurku durumu polise bildirerek sulama kanalına gitti. Ancak çocuklarından geriye sadece terliği kalmıştı. Uzun süre gözyaşı döken anne kendinden geçince, ambulansa alındı.
Bu sırada kanalda küçük çocuğu arayan polis ve vatandaşlar Ganim Kurku’nun cansız bedenine yaklaşık bir saat sonra ulaştı. Sudan çıkartılarak ambulansa alınan küçük çocuk, Numune Eğitim ve Araştırılma Hastanesi’ne götürüldü. Kurku ailesi acı haber üzerine yıkılırken, polis ise olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)