Adana’nın Kozan ilçesinde işçileri taşıyan servis minibüsünün devrilmesi sonucu 2’si ağır 15 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Akdam Mahallesi yakınlarında Hacı Hüseyin Okuducu’nun kullandığı 01 R 8444 plakalı minibüs sabah saat 04.30 sıralarında yolun karlı ve buzlu olması nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla atıp tarlaya uçtu.
Minibüste bulunan sürücü Hacı Hüseyin Okuducu özel bir hastanede tedavi altına alınırken, Şahmerdan Özaslan (39), Önder Şahin (30), Soner Şahin (33), Mehmet Bolat (44), Yunus Yıldırım (35), Seyrani Argut (38), İsmet Boz (33), Ali Kalpan (37), Kemal Yıldırım (40), Merdan Sakallı (54), Veysel Yıldırım (46), Nevzat Alyagut (44), Ali Yel (57) ve Özgül Yalım (24) özel araçlar ve ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Durumları ağır olan Şahmerdan Özaslan ile Kemal Yıldırım Adana Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Sürücü Hacı Hüseyin Okuducu’nun iki gün önce minibüsü ile işe başladığı ve Kozan’dan aldığı işçileri Bereket Hidro Elektrik Santrali (HES) baraj inşaatına götürdüğü öğrenildi.
(İHA)