Mersin’de bir yazlık sitede göğsünden av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan genç kızın cinayet şüphelisi olarak aranan nişanlısı yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlı, "İnsan sevdiğine kıyar mı, kazayla silah patladı" dedi.
Edinilen bilgiye göre, 7 Eylül gecesi merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’nde bulunan Alize Sahil Sitesi C-3 Blok 5. katta meydana gelen olayla ilgili olarak soruşturmayı sürdüren polis, ölen Yankı Duygu Bayrak’ın (20) cinayet şüphelisi olarak aranan nişanlısı Rıdvan K.’yi Adana’da yakaladı. Gözaltına alınarak Mersin’e getirilen zanlının emniyetteki ifadesinde, olayın kazayla olduğunu söylediği öğrenildi. Polisteki sorgusunda, olay günü banyodan çıktığında tüfeği nişanlısının elinde gördüğünü, ardından temizlemek için aldığı sırada kazayla ateş aldığını söylediği öğrenilen zanlının, olay sonrası ise korktuğu için babasına mesaj atıp kaçtığını söylediği belirtildi.

"SİLAH KENDİSİNİNDİ"
Oto yıkama işi ile uğraşan ve eşinden ayrılmak üzere olduğu belirtilen Rıdvan K., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, adliyeye çıkarılışı sırasında gazetecilerin ’neden vurdun?’ şeklindeki sorusuna, "Ben vurmadım, kazayla silah patladı. Ben onu çok seviyordum, insan sevdiğine kıyar mı?" dedi. Rıdvan K., ’silahı nereden buldun?’ şeklindeki bir başka soruya ise, "Silah benim değildi, kendisinindi. Silahı o eve getirmişti" diye yanıt verdi.
7 Eylül tarihinde merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’nde bulunan Alize Sahil Sitesi C-3 Blok 5. katta meydana gelen olayda, Yankı Duygu Bayrak adlı genç kız, nişanlısı Rıdvan K.’ye ait evde göğsünden av tüfeği ile vurularak öldürülmüş halde bulunmuş, olaydan sonra kaçan nişanlısı ise genç kızın babasına, "Kazayla oldu. Ambulans çağırın kızınızı kurtarın" şeklinde cep telefonundan mesaj atmıştı.
(İHA)