Esenyurt’ta bir sitede bulunan 3 ayrı daireyi yaklaşık 30 dakika içerisinde soyan sevgili hırsızlar, güvenlik kameralarına böyle yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Cemalettin K. adliyeye sevk edilirken, 4 aylık hamile olduğu belirtilen Sema Y.’nin ifadesi sırasında rahatsızlanması sonucu hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay 18 Temmuz'da meydana geldi. 25 ayrı hırsızlıktan sabıkalı olduğu belirtilen ve 4 aylık hamile Sema Y.(21) ile 17 ayrı hırsızlık olayından kaydı olduğu belirtilen Cemalettin K. (28) Esenyurt'taki bir sitede bulunan 3 ayrı daireye kilitlerini açarak girdi. 1 evden eli boş dönen 2 şüpheli diğer 2 daireden 30 bin liralık altın ziynet eşyası, 1 LCD TV ve 1 laptop alarak kayıplara karıştı.

Hırsızlık anı sitenin güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde sevgili olduğu belirtilen 2 kişinin önce bir apartmana girişi ve ardından eli boş çıkışları görülüyor. Ardından diğer apartmana yönelen 2 şüphelinin bu kez ellerinde laptop çantası, poşet ve LCD TV'yle uzaklaştığı görülüyor. İhbarın ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 2 şüpheliyi önceki gün Esenyurt'taki evlerinde gözaltına aldı. Şüphelilerin yapılan incelemesinde 22 ve 24 Temmuz'da Avcılar'daki 2 ayrı hırsızlık olayından arandığı tespit edildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 1 LCD TV, 1 Laptop, 3 Play Station, 10 adet kol saati ve 5 altın kolye ele geçirildi.

Emniyette sorguları tamamlanan Cemalettin K., Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. 4 aylık hamile olan Sema Y. ise emniyette rahatsızlanınca Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.