Bursa’da sevgilisini tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık, cinayetin kazaen meydana geldiğini ifade ederek, "O benim karımdı. Vicdan azabı çekiyorum" dedi.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık K.A. (31) cinayette kullanılan silahı sakladığı iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan yeğeni S.G. (25) ile birlikte ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçen yıl 22 Aralık’ta Altıparmak Mahallesi’ndeki bir evde 35 yaşındaki sevgilisi Yüksel Nohut’u tabancayla vurarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık K.A., hakkındaki iddiaları yalanladı.

Olay gecesi Yüksel Nohut ve arkadaşlarıyla cinayetin yaşandığı evde toplandıklarını anlatan tutuklu sanık K.A., “Evde otururken yeğenim M.G.’nin eniştesi evimize geldi. Birileriyle kavga etmiş ve sarhoştu. Kısa bir süre sonra evden ayrıldı. Meğer kavga ettiği kişiler onu takip etmişler. Bizim evin önünde ise tekrar kavga çıktı. Aşağıya inip kavgayı ayırdım. Sonra da tekrar eve çıktım” diye konuştu.

“O BENİM KARIMDI, ÇOK PİŞMANIM”

Sokakta yaşanan kavgayı ayırdığı için maktul Yüksel Nohut ile tartışmaya başladıklarını kaydeden K.A. ifadesini şöyle sürdürdü:

“Maktul Yüksel Nohut, ‘Beni ve çocuğumuzu düşünmüyor musun? Sana bir şey olursa biz ne yaparız?’ diye söyleniyordu. Ben de kavga eden kişinin eniştem olduğunu ve ona yardım ettiğimi söyledim. Bu sırada dışarıdan sesler geliyordu. Guruptaki kişiler, parmaklarıyla bizim evi gösterip bir şeyler söylüyorlardı. Evimize gelirler düşüncesiyle tedbir amaçlı olarak zaman zaman tutukluk yapan tabancamı elime aldım. Silah, ağzına mermi sürerken kazaen ateş aldı ve maktul aniden yere yığıldı. Onun vurulduğunu görünce panikledim. Tutuksuz sanık S.A.’ya tabanca ve mermileri saklaması gerektiğini söyledim. Hemen sağlık ekiplerini arayıp eve çağırdım. Maktul Yüksel Nohut benim karımdı. Kendisini öldürmem için hiçbir sebep yoktu. Pişmanım vicdan azabı çekiyorum”.

"BEN SUÇSUZUM"

Diğer tutuksuz sanık S.G. ise, maktul Yüksel Nohut'un vurulduğu sırada odada bulunmadığını ifade ederek, “Silah sesini duyunca odaya koştum. Dayım olan tutuklu sanık K.A. silahı bana uzatarak 'Bunu yok et' dedi. Ben de yere düşen mermileri ve tabancayı ekmek poşetine koyarak bodruma indirdim. Polis silahın nerede olduğunu sorunca da söyledim. Yerini gösterip polislere teslim ettim" dedi.

Şahitleri dinleyen mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Bilindiği gibi, öldürülen genç kadının sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, sevgilisi K.A. ile birlikte çektirdiği fotoğraflar yer almıştı. Ölen kadın, bu fotoğrafların altında sanık için, “Bu da benim tek vazgeçilmezim, her şeyim, aşkım, sevgilim, dünyam. Seni seviyorum aşkım” şeklinde yorumlar yazmıştı.