Samsun'da evlenmek istediği kızı taciz ettiği iddia edilen şahsı tüfekle ağır yaralayan gencin yargılanmasına başlandı.

Olay, İlkadım ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evlenmek istediği kızı taciz ettiği iddiasıyla kızın amcasının oğlu olan Y.S.'yi pompalı tüfekle vurarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Ö.F.B.'nin (24), yargılanmasına başlandı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında kendini savunan Ö.F.B., " S.B. ile evlenmeyi düşünüyordum. Bir gün ağlayarak amcasının oğlu Y.S.'nin kendini taciz ettiğini söyledi. Y.S. ile görüşmek için çalıştığı işyerine gittim. 'Sen kim oluyorsun da bana hesap soruyorsun' diyerek bana çirkin sözler sarf etti. Daha sonraki günlerde S.B., Y.S.'nin cinsel saldırısının devam ettiğini söyledi. Ben de, bir arkadaşımda bulunan pompalı tüfeğimi aldım ve evinin yanına gittim. Burada aramızda tartışma çıktı. Ben de tüfekle ayağına doğru ateş etmek istedim. Kolumda yüzde 48 güç kaybı olduğu için ayağına hedef almışım, karnına gelmiş. Amacım öldürmeye çalışmak değildi" dedi.

Olaydan sonra tutuklanan Ö.F.B. ile cezaevinde evlendiği öğrenilen S.B., duruşmada tanık olarak ifade verdi. Genç kadın amcasının oğlunun kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirterek," Amcamın oğlu Y.S., bana cinsel saldırıda bulundu. Ailem kendisini çok sevdiği ve güvendiği için onlara anlatamadım. Ö.F.B.'ye durumu anlattım. Tacizleri devam edince Ö.F.B., kendisini ikaz eti. Bu yüzden birlikte yürürken onu tartakladı. Tacize uğradığım için polise şikayet ettiğimden Y.S. Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Bu dava devam ediyor" diye konuştu.

Sağlık sorunları nedeniyle Y.S. duruşmaya katılmadı. Y.S.'nin avukatı müvekkilinin vurulmadan önce 85 kilo ağırlığından olduğunu ve şimdi ise 40 kiloya kadar düştüğünü belirterek, mahkeme heyetinin evine gidip ifadesini burada almasını talep etti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.