Doğduktan iki gün sonra solunum yetmezliği iddiasıyla tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden Şeyma bebek, son yolcuğunu uğurlandı. Aile, doktorların yılbaşı rehavetinde olduğunu iddia ederek, hastaneden şikayetçi oldu.

Sezeryan doğumla dünyaya gelen Şeyma Şahin, solunum rahatsızlığı olduğu söylenerek yoğun bakıma alınmıştı. 2 gün yoğun bakın ünitesinde kalan bebek hayatını kaybetti. Şeyma bebeğin cenaze namazı ikindi namazını müteakip Fatih Camii’nde kılındı.

İhmalin olduğunu söyleyen bebeğin dayısı Ersan Toprak, “Yaşanan süreç çok sıkıntılı geçti. Hastaneden gerekli bilgileri alamadık. Normal doğum diye gittiğimiz hastanede 33 saat sonra çok acil bir şekilde sezeryana alındık. Sezaryan sürecinde de yoğun bakımda bebeğimizi kaybettik. Bugünün Türkiye’sinde tam teşekküllü hastanede nasıl böyle bir şey olduğunu, çocuğun doğum yoluna girmediğini, çocuğun kalp atışlarının düştüğünü nasıl tespit edilemediğine şaşırıyoruz. Sağlık Bakanlığımıza sesleniyorum. İstanbul’un göbeğindeki bir hastanede 33 saat normal bir doğumu nasıl gerçekleştirilemediğini, doktorlarımızın bunu nasıl başaramadığının araştırılmasını istiyoruz. Bunu iddia olarak söylüyorum. Tamamen o gece doktorlarımız yılbaşı rehavetine katıldı. Sorumlularının bulunmasını istiyoruz. Üzüntülüyüz. Hastaneye soruşturma açtık, savcılığa verdik" dedi.

Dayısının kucağında arabaya konan Şeyma Şahin’in cenazesi Habipler Çocuk Mezarlığı’na defnedildi.