Diyarbakır-Bingöl karayolunu PKK’ya müzahir gruplar tarafından kapatılırken, kritik bölgeye çok sayıda güvenlik kuvveti sevk edildi.
Eylem yaparak çadır kuranların açtığı bayrak ve flamalara güvenlik kuvvetleri el koyduğu için eylemciler karayoluna inip trafiği ulaşıma kapattı. Lice ilçesi Çağıl mezrası mevkiinde yol kapatan eylemciler için bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda güvenlik kuvveti sevk edildi. Güvenlik kuvvetleri Diyarbakır’dan Bingöl’e gitmek isteyenlere güvenlik nedeniyle izin verilmezken, Bingöl istikametinden gelen araçlar ise Duru Jandarma Karakolu önünde durdurup, Hani ilçesi üzerinden Diyarbakır’a gönderiliyor. Bölgede eylemden dolayı mahsur kalan bazı vatandaşlar yaya olarak Hani yol ayrımına kadar yürüdükten sonra bindikleri araçlarla Diyarbakır’a gitti. Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Çağıl mezrasında çadır kuran PKK’ya müzahir grupların sabah saatlerinde başlattığı yol kapatma eylemi devam ediyor. Yüzleri kapalı gruplar, karayolunda seyir halindeki araçları durdurarak, vatandaşları araçlarından indirdi. Yol kapatma eylemi üzerine güvenlik kuvvetlerinin bölgeye çok sayıda asker sevkıyatı yaptığı belirtildi. Bölgeye giden güvenlik kuvvetlerinin karayolunun trafiğe açılmaması durumunda eylemcilere müdahale için hazırlıklarını sürdürdüğü belirtildi.
24 Mayıs tarihinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve PKK’ya müzahir gruplar tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolunda başlatılan ve birçok noktada hendek kazılarak araçların geçişlerine izin verilmeyen eylemde toplam 4 kişi hayatını kaybetmişti. 2 kişi güvenlik kuvvetlerine atmak üzere bomba hazırlarken yaptıkları bombanın patlaması sonucu hayatını kaybederken, 2 kişi ise çıkan olaylarda yaralanarak kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş ve olaylarda 32’si asker olmak üzere toplam 92 kişi yaralanmıştı. Çok sayıda gözaltının yaşandığı olaylarda 3 uzman çavuş kaçırıldıktan bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Terör örgütü müzahir grupları tarafından 24 gün boyunca devam ettirilen yol kapatma eyleminde çok sayıda araç yakılmıştı.
Terör örgütüne müzahir gruplar tarafından ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunda gergin bekleyiş devam ediyor. Eylemciler askerin aldığı sözde bayrak ve flamaları verilmeyene kadar yol kapatma eylemini sürdüreceklerini duyururken, güvenlik kuvvetleri ise vatandaşların seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasından dolayı her an müdahale yapılacak şekilde hazır bekletiliyor. Ayrıca sabah saatlerinde kapatılan karayolunda yaklaşık 50 aracın göstericiler tarafından bölgede tutulduğu belirtildi.
(İHA)