Samsun’da bir giysi dükkanının önüne bırakılan el arabasına sigara izmariti atılması sonucu çıkan yangının sıçradığı 4 katlı iş yeri kül oldu, 3 iş yeri de zarar gördü.
Olay, saat 00.00 sıralarında İlkadım ilçesi Tarihi Bedestan Çarşısı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir seyyar satıcı üzerinde kartonlar ve 2. el eşyaların bulunduğu el arabasını içinde dikişi makineleri ve 2. el giysilerin olduğu dükkanın önüne bıraktı. Sigara izmariti atılması sonucu el arabasında yangın çıktı. El arabasındaki yangın dükkana sıçradı. 2. el giysilerin bulunduğu dükkandaki alevler kısa sürede 4 katlı binayı sardı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yoldaki dubalardan dolayı sokağa girmekte zorluk çekti. İtfaiye araçlarını çarşıya sokamayan ekipler, uzattıkları hortum ile yangına müdahalede bulundu. Yangında 1 kuyumcu dükkanı ile 1 çay ocağı da zarar görürken, 2. el eşya dükkanının bulunduğu 4 katlı bina kullanılamaz hale geldi.
Yangını duyar duymaz olay yerine gelen binanın sahibi Tamer Yıldız (51), “El arabasından çıkan yangın binaya sıçramış ve yangın çıkmış. İtfaiye dubalar yüzünden gelemediği için olaya hemen müdahale etmedi. İçinde çok sayıda dikiş makinesinin de bulunduğu bütün eşyalarım yandı. Yaklaşık 40 bin lira civarında zararım var” dedi.
Civarda bulunan esnaflar, yangının Bedestan’da bulunan pamukçulara sıçraması halinde koca çarşının yanabileceğini, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirttiler.
Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)