Samsun'da 3 müşterisini yaklaşık 279 bin lira dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan kadının yargılanmasına başlandı.

Edinilen bilgiye göre, bir bankanın sigorta bölümünde çalışan 37 yaşındaki E.A. adlı kadın, bankadan ayrılıp kendi sigorta şirketini kurdu. Erkek arkadaşı K.S. ile birlikte kurduğu şirkette faaliyet gösteren E.A., bankadan tanıdığı müşterileri kendisine çekmek istedi. Kendi sigorta şirketinin iyi kar payı verdiğini iddia eden E.A., müşterilerinden A.E. (58) ve eşi F.E. ile G.Ö. (70) adlı kadının yatırdığı toplam 279 bin lirayı kendi hesabına aktardı. Paraları kullanınca zor durumda kalıp geri ödeyemeyeceğini anlayan E.A., mağdurlara gidip durumu anlattı. Bunun üzerine şikayet üzerine E.A., gözaltına alındı. Yaklaşık 7 ay önce Samsun Adliyesi'ne sevk edilen E.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 20 bin lira kefalet karşılığı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ancak, 20 bin liralık kefaleti ödeyemeyen E.A., hakkında savcılık tarafından yakalama müzekkeresi çıkartıldı. Savcının ulaştığı E.A., adliyeye kendisi gitti ve burada tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

E.A. hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 ayrı dolandırıcılık suçundan dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında ifade veren E.A., "14 yıldır bu işle uğraşıyorum. 2009 yılında kendi işimi kurdum. Ortak iş yaptığım nişanlım müşteri hesabındaki paraları kullanıp beni zor duruma düşürdü. Rahmetli babamın hastalığının tedavisi için ben de para kullandım. Ancak kullandığım paraları her defasında fazlası ile geri yatırıyordum. Pişmanım. Fırsat verilirsen paraları geri ödemek istiyorum" dedi.

Mağdurlardan A.E., "Benim sanıkta yaklaşık 125 bin lira param kalmıştır. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

Sanık E.A.'nın avukatı ise, "Bu olay dolandırıcılık değil, olsa olsa emniyeti suistimaldir. Müvekkilim ekonomik olarak zor durumda kalınca bu olay olmuştur. Pişmandır ve paraları geri ödemek istiyor. Kaçmayıp kendisi çağrıldığını tutuklanacağını bilmesine rağmen savcının yanına gitmiştir. Tahliyesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, E.A.'nın pişman olup maddi zararı geri ödemek isteği, tutuklu hali ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını göz önünde bulundurarak bütün duruşmaları takip etmesi şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.