İstanbul’da, PKK bağlantılı uyuşturucu ve haraç çetesinin liderlerinden “Siirtli Naci” lakaplı Naci Yılmaz’ın adamı, Atatürk Havalimanı’nda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre, örgüt bağlantılı uyuşturucu ve haraç çetesinin liderlerinden “Siirtli Naci” lakabıyla tanınan Naci Yılmaz’ın adamı; İlyas Ugar (30), Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali önünde gece yarısı uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. İç Hatlar terminali otoparkı girişinde, aralarında daha önceden husumet bulunan Ersin G. (19) tarafından vurulan Ugar’ın, vücuduna ve başına isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Organize suç örgütü üyesi olmak suçundan tutuklu bulunduğu Kocaeli 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nden 2004 yılında firar teşebbüsünde de bulunan İlyas Ugar’ın cesedi, İç Hatlar Terminali önünde savcılık ve Olay Yeri İnceleme polisinin incelemelerinin ardından Yenibosna’daki İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet nedeni ile havalimanı İç Hatlar Geliş terminalinin araç trafiği bir süre trafiğe kapatılırken, katil zanlısı Ersin G ise suç alet silah ile birlikte emniyete götürülerek sorguya alındı.

PKK terör örgütüyle bağlantılı uyuşturucu ve haraç çetesinin eski liderlerinden “Siirtli Naci” lakaplı Naci Yılmaz’ın eski adamı Ugar’ın, Kurban Bayramı nedeniyle bayram arifesinde memleketi Siirt’e gittiği, bayram sonrası bu gece uçakla yine Siirt’ten dönüş yaptığı öğrenildi.

Öte yandan aralarında geçmişten kalan husumet nedeniyle İlyas Ugar’ı öldürdüğü ileri sürülen katil zanlısı Ersin G’nin ise emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edileceği kaydedildi.