Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Yanıkses köyü kırsalında Jandarma Özel Harekat timleri ve İnsansız Hava Araçları'nın da kullanıldığı operasyonda piyasa değeri 5 milyon lira olan 569 bin 819 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı binasında ele geçirilen kaçak sigaralar basına teşhir edildi. Ele geçirilen kaçak sigaraların son yıllarda yapılan en büyük operasyon olduğunu belirten Siirt Valisi Ahmet Aydın, kaçakçılara büyük darbe vurulduğunu söyledi. Aydın, “Dün itibariyle jandarmanın yaptı operasyonla piyasa değeri 5 milyon lira olan yaklaşık 570 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Yapılan bu operasyonla bugüne kadar bir seferde ele geçirilen en yüksek miktarda kaçak sigaradır. Operasyon vatandaşlarımızın ihbarıyla yapıldı. Demek ki, vatandaşlarımız bize güveniyor. Emniyet ve jandarmasına güveniyor. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için çalışıyoruz. Elimizden gelen tüm gayretleri sarf ederek kaçakçılığın önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla Özel Hareket timlerini komutanımızın şahsında tebrik ediyorum” dedi.

Ayrıca operasyonda, 39 adet 7.62 milimetre çapında piyade tüfeği fişeği, 4 adet 7.62 milimetre çapında G3 piyade tüfeği fişeği, 1 adet 5.56 milimetre çapında fişek, 4 adet ruhsatsız av tüfeğinin ele geçirildiği belirtildi. Kaçak sigara ve mühimmat ile ilgili gözaltına alınan 5 zanlı sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.