Siirt’te rüşvet alıp verdiği gerekçesiyle aralarında bir tekstil firması sahibinin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Siirt'te özel bir firmanın Siirt-Batman arasında yeni bir yolcu taşıma hattı kurulması için rüşvet alıp verdiği gerekçesiyle 5 adrese düzenlediği operasyonda H.A., M.K., G.D. isimli şahısları gözaltına aldı. Haklarında, rüşvet alma ve vermek suçundan dolayı işlem yapılan 3 kişi Siirt Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçtikten sonra mahkemeye sevk edildi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Yaklaşık 9 aydır yürütülen bahse konu çalışma kapsamında; ilimizde bulunan bir motorlu taşıyıcılar firması yetkililerinin, Siirt-Batman arasında yolcu taşımacılığı yapabilmelerine ilişkin Siirt Valiliği'ne müracaat ettikleri anlaşılmıştır. Ancak, söz konusu müracaatlarına ilişkin Valilik İl Trafik Komisyonu tarafından farklı tarihlerde yapılan 3 ayrı inceleme neticesinde, anılan güzergahta yeni bir yolcu taşıma hattına ihtiyaç olmadığı düşüncesiyle 'olumsuz' karar çıkmış ve gerekli onay alınamamıştır. Bunun üzerine, anılan taşıma firması yetkililerinin, söz konusu müracaatlarının kendi lehlerine sonuçlanması amacıyla bazı aracı şahıslarla ve kamu görevlileriyle müşterek hareket ederek gerekli onayın alınabilmesi için 'rüşvet' alıp verdikleri belirlenmiştir” denildi.