Eskişehir’de silahla yaralama olayı ile ilgili görülen davanın duruşmasında 3 sanığın birbirini suçlamaya başlaması dikkat çekti.

Yıldıztepe Mahallesi Halk Caddesi üzerinde Halil K. (35) ve Soner T. (24) ile Serdar D. (28) arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Serdar D.; Halil K. ve Soner T. tarafından silahla ağır yaralanarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Olay sonrası 26 DA 347 plakalı otomobille kaçan şüpheliler, Halil K. ile Soner T.’in yanı sıra Yaman Y. de (35) gözaltına alınmıştı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık Serdar D.’in ‘Allah rızası için herkes doğru söylesin. Ailem rezil oldu’ demesi üzerine söz alan Halil K. “Olayda kullandığım silah Yaman Y.’indi. Beni azmettiren de oydu. Bugüne kadar koktuğum için söylemedim. Bundan sonra 20 yılda ceza alsam, herkes suçunu kabul etsin. Ben Yaman Y.’ye gönderdiğim mektupları cezaevi yoluyla gönderdim. Orada nasıl tehdit olabilir” diye konuştu.

Bunun üzerine suçlamaları kabul etmeyen Yaman Y. ise kendisini şu sözlerle savundu;

“Ben işletme sahibiyim. Halil K. bana tehdit mektupları gönderdi. Halil K. silahla yaralama olayını gerçekleştirdiği saatler içinde hastanedeydim. Halil K. bir infazı yatmak için cezaevine girdi. Daha sonra benden 50 bin TL istedi. Ben parayı vermeyince hakkımda bu suçlamaları yapıyor.”

Mahkeme heyeti kararı açıklamak için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.