İstanbul Beşiktaş’ta bir polis memuruna aracıyla çarparak şehit ettiği gerekçesiyle 22 yıl 6 aya kadar hapsi istenen, yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in tahliye talebi reddedildi. Yaklaşık 6 aydır tutuklu olan Rüzgar Çetin, “Keşke olan bana olsaydı” dedi.
İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Rüzgar Çetin cezaevinden getirildi. Kazada hayatını kaybeden polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz, ağabeyleri Mehmet Akif Alagöz ile Zafer Mustafa Alagöz ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Sinan Çetin, 3’üncü celsesi görülen duruşmaya yine katılmadı.
Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı, kusur durumu tespit raporu için dosyanın bir önceki celsede verilen ara karar gereği Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini, ancak rapor ev dosyanın henüz dönmediğini açıkladı.
Duruşmada Alagöz ailesi adına söz alan Avukat Gökay Çağlaralp Gültekin, Adli Tıp Kurumu’nun hızla ilgili tespitte bulunamadığını belirterek, bunu Özel Kriminal Bilirkişilerin tespit edebileceğini kaydetti. Av. Gültekin, sanık avukatlarının şehit İsmet Fatih Alagöz’ün kaza anında emniyet kemeri takmadığına ilişkin yaptıkları savunmalara değinerek, “Emniyet mensuplarının emniyet kemeri takma zorunlulukları bulunmamaktadır. Sanık asli ve tam kusurludur. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilsin” ifadelerini kullandı.
Taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, ATK’dan gelecek olan raporun beklenmesine ve sanığın kullandığı aracın hızının tespitine yönelik taleplerin ise ATK raporunun sonucuna göre değerlendirilmesine karar verilmesini istedi. Sanığın eylemini bilinçli taksirle gerçekleştirdiğini ifade eden savcı, sanık Rüzgar Çetin’in tutukluluk halinin devamını talep etti.
Sanık Rüzgar Çetin’in avukatlarından Mehmet Uysal, polis ve kamu görevlilerinin emniyet kemeri takma zorunluluğu olduğunu belirterek, “Barışma ve helalleşme ihtimalinin olduğunu düşündük ama maalesef olmadı. Ülkemizin malum gündeminden dolayı cezaevleri dolmuş bulunmaktadır. Taksirle suçlanan müvekkil tutuksuz yargılanmalıdır. Suçun değişmesi halinde alacağı ceza en fazla 2 yıl ile 6 yıl arasındadır. Tutukluluğun uzaması mağduriyete yol açacaktır. Müvekkilin tahliyesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

RÜZGAR ÇETİN: KEŞKE OLAN BANA OLSAYDI
Tahliyesi talep edilen sanık Rüzgar Çetin, “Keşke böyle bir kaza yaşanmasaydı, kimseye bir şey olmasaydı, olan bana olsaydı. Elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım” dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan hazırlanması istenen raporun beklenmesine, hız tespit raporunun ise esasa katkısı olmayacağından reddine hükmetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı Ekim ayına erteledi.
Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in işletmeci oğlu Rüzgar Çetin, Beşiktaş’ta lüks marka aracıyla, karşı yönden gelen polis aracıyla çarpışmış, araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayda bir polis memuru da yaralanmıştı. Kaza esnasında alkollü olduğu öğrenilen Çetin, olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Rüzgar Çetin’in, “Bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak” suçlarından 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
(İHA)