Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, sınır kapısına yakın yerlerde yapılan operasyonda; 2 adet el bombası, 4 adet Kalaşnikof silah ele geçirildi. Olayla ilgili, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, Akçakale ilçesinde Suriye sınırına yakın köylerde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda örgütlü halde sınırda kaçakçılık yapmak, rüşvet almak suçlarından, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda 2 adet el bombası, 4 adet Kalaşnikof ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne getirilirken, burada ifadeleri alınacak olan şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edilecek.

Ayrıca, gözaltına alınan şahısların yakınları Kaçakçılık Şube Müdürlüğü önüne gelerek bekleme yaptı. Polis ekipleri müdahale ederek çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bekleyenlerin kimlik sorgulamaları yapıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.