Cudi Dağı eteklerinde sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebepten çıkan yangında, 10 hektarlık ormanlık alan kül oldu.

Cudi Dağı eteklerinde bulunan Toptepe köyü mevkiindeki meşelik alanda çıkan orman yangınına Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 2 arazöz ve 17 personeliyle Şırnak Belediyesi personelleri ve Şırnaklı vatandaşlar müdahale etti. Şırnak Belediyesi tarafından anons hoparlörlerinden sık sık yapılan çağrılarla vatandaşların yangın için seferber olmaları istendi. Belediye ayrıca kendi araçlarıyla yangını söndürmek üzere yardıma gelen Şırnaklıları ormanlık alana taşıdı.

Yangın alanında açıklama yapan Beytüşşebap Orman İşletme Şefi Mutluay Ernen, yangına Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 2 ekip halinde, 2 arazöz, 2 pikap ve 17 personelle yangına müdahale edildiğini söyledi. Çıkan yangında 8 ila 10 hektar alanın yangından hasar gördüğünü tahmin ettiklerini belirten Eren, "Yaklaşık 2 saat gibi kısa bir sürede yangını kontrol atına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. 3 saat içinde yangını soğutma çalışmamız sürecek. Tahmini olarak 8 ve 10 hektar alan yangından etkilendi. Alanı gezdikten sonra bilgi alabilirsiniz" dedi.

Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan ise tüm belediye personelinin yangına müdahale etmek için seferber olduğunu belirterek yangını söndürmek için yardıma gelen Şırnaklılara teşekkür etti.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.