Sivas’ın Suşehri ilçesinde 190 kilo esrar ele geçirildi.

İlçe Kaymakamlığında yapılan açıklamaya göre, Sivas Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri ile birlikte, Suşehri Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, D-100 karayolu ilçe yakınında bulunan Karayolları 163. Şube Şefliği önünde yaptıkları genel asayiş uygulamasında, 06 KB 3761 plakalı minibüsü durdurmak istedi.

Polis noktasına yakın bölgeden geri kaçan minibüsün takibe alındığı ve Gölova istikametine doğru kaçan minibüsün yakalamak için ekiplerin peşine düştüğü belirtilen açıklamada, aracın bu bölgeden kayıplara karıştığı ve bu nedenle çevre il ve ilçelere aracın plakasının verildiği belirtildi.

Aracın yapılan sorgulamasında, araç kiralama şirketine ait olduğu ve araç kiralama şirketiyle irtibata geçildiği belirtilen açıklamada, “Aracın gittiği bölgeler araç takip sistemiyle takip edildi. Son olarak aracın Sivas il girişinde ekipler tarafından alındığı, fakat aracın içerisinin boş olduğu görüldü. Araç takip sisteminden aracın park ettiği yerlerinden araştırılması üzerine, Gölova ilçesi yakınlarında boş arazi üzerinde çuvallar içerisinde 190 kilo esrarı bulan ekipler, çuvallar içerisinde esrarları Suşehri Emniyet Müdürlüğüne getirdi.

Olayla ilgili olarak minibüs şoförü Erkan A. (32) İsimli şahıs gözaltına alınarak Suşehri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Buradaki işlemlerinin ardından Erkan A. isimli şüphelinin adli makamlara sevk edileceği belirtildi.