Sivas’ın Suşehri ilçesinde diyaliz hastalarını taşıyan minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Suşehri Devlet Hastanesi Diyaliz merkezinden aldığı hastaları köylerine götüren Fatih Şahin (28) idaresindeki 58 M 9258 plakalı özel bir firmaya ait hasta nakil minibüsü, D-100 karayolu Suşehri ilçesi yakınlarında, Kılıçkaya Baraj gölü yol ayrımı yakınlarında önünde seyir halinde bulunan Yavuz Duran yönetimindeki 58 SC 787 plakalı otomobile yan tarafında vurduktan sonra yoldan çıktı. Minibüs toprak yoldan çıktıktan sonra anca durabildi. Kazada, minibüs sürücüsü Fatih Şahin (28) ile diyaliz hastalarından Salise Bütün (77) Belda Hatipoğlu (41), Binali Balcı (67), Yavuz Durmuş (28), Yeter Bütün, Fatih Eren Bütün (12) ve Busenur Bütün (8) yaralandı.

Ambulanslarla Suşehri Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Salise Bütün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan Binali Balcı isimli diyaliz hastası ise Sivas Numune Hastanesine sevk edildi.