Sivas’ın Koyulhisar ilçesi yakınlarında kontrolden çıkan hafif ticari aracın Kelkit Çayı’na uçması sonucu aynı aileden 1’i bebek 3 kişi hayatını kaybederken, 2 çocuk da yaralandı.
Kaza saat 17.00 sıralarında D-100 karayolu üzeri, Koyulhisar ilçesine 23 kilometre mesafedeki Akseki köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul’dan Erzurum’a gitmek üzere yola çıkan Adem Sümbül’ün kullandığı 28 ED 128 plakalı hafif ticari araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak, Kelkit Çayı’na uçtu.
Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Araç sürücüsü Adem Sümbül ile eşi Emine Sümbül (30) ve çocukları 1.5 aylık olan Emre Sümbül hayatını kaybetti. Araçta bulunan ailenin diğer çocukları 6 yaşındaki Rabia Sümbül ile 2 yaşındaki İshak Sümbül ise yaralı olarak kurtuldu. Yaralı çocuklar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Suşehri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 2 kardeş ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)