Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri iki ayrı otomobilde 120 kilo 680 gram kubar esrar ve 7 kilo 280 gram toz esrar maddesi ele geçirirken, olaylarla ilgili 6 kişiyi de gözaltına aldı.

Siverek-Diyarbakır karayolu Selimpınar Mahallesi’nde KOM ekiplerinin uyuşturucu madde ve kaçak sigara sevkiyatı yapan şahıslara yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde kurulan güvenlik noktasında şüpheli olarak durdurulan bir otomobilde yapılan incelemelerde, 66 kilo 680 gram esrar maddesi ve bunun yanında 7 kilo 280 gram toz esrar ele geçirildi. Araç içerisinde bulunan S.O., B.A. ve F.S. isimli şahıslar ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Öte yandan, KOM ekiplerinin yaptığı diğer çalışmada ise güvenlik noktasında durdurulan otomobilde yapılan incelemede esrar maddesine rastlanmazken,araç içinde esrar kırıntılarının olduğunu fark eden polis ekipleri esrar maddesinin atıldığını anlayarak, aramaya başladı. Yapılan aramalar sonucunda 54 kilo esrar maddesi, boş arazi içinde bulunan taşlık alanda bulundu. Araçta bulunan M.E., H.İ.D. ve H.T. isimli şahıslar ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

KOM ekipleri her iki olayda 120 kilo 680 gram kubar esrar maddesi ve 7 kilo 280 gram toz esrar maddesi ele geçirdi.

Siverek Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan S.O., B.A., F.S., M.E., H.İ.D. ve H.T. isimli şahıslar ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek’ suçundan adliyeye sevk edildi.

Olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.