Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde KOM ekipleri, uygulamada 2 ayrı araçta toplamda 56 kilo 960 gram esrar maddesi ele geçirirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Siverek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerince, terör örgütünün finans kaynaklarının kurutulmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, uygulama noktasında şüpheli olarak kaçan araçta, 56 kilo 960 gram esrar maddesi ele geçirdi.

Siverek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Diyarbakır ili üzerinden yüklü miktarda esrar maddesinin alternatif yollardan getirilip, piyasaya sürüleceği bilgisini aldılar ve Selimpınar mahallesinde oluşturulan uygulama noktasında, şüpheli olarak durdurulmak istenen araç, Polis ekiplerinin “DUR'' ihtiarına uymayıp kaçtı. Kaçan aracı takip eden ekipler aracı, Eski Sanayi sitesi bölgesinde yakaladı. Araç içinde bulunan S.Ü, S.Ş ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. Araç içinde yapılan aramada, 56 Kilo 960 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Siverek Emniyet müdürlüğünde ifadesi alınan S.Ü ve S.Ş “Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek' suçundan adliyeye sevk edildi. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.