Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir ihbarı değerlendiren ekipler, otomobilde 65 kilo 120 gram esrar ele geçirirken, diğer bir operasyonda ise, 9 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olaylarla ilgili 4 şahıs gözaltına alındı.

Siverek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Son zamanlarda yaptığı başarılı operasyonlarla adından sıkça bahsettiren Siverek polisi, Doğu illerinden Batı illerine yüklü miktarda uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı yönünde bilgi alınması üzerine harekete geçerek çok yönlü çalışma başlattı.

Siverek-Diyarbakır karayolu üzerinde uygulama yapan Siverek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Doğu illerinden Batı illerine yüklü miktarda madde sevkiyatı yapılacağı istihbaratını değerlendirip 59 plakalı bir aracı takibe aldı.

Polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla kıskıvrak yakalananların aracında yapılan aramada 65 kilo 120 gram esrar ele geçirilirken, araçta bulunan Y.Ç. isimli şahıs gözaltına alındı. Olayla ilgili yapılan araştırmalarda bu olaya yardım eden ve öncü olduğu tespit edilen aracı kullanan E.G. de yakalandı.

Siverek Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Y.Ç. ve E.G., “Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek' suçundan adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, Siverek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Batı illerinden Doğu illerine uyuşturucu hap sevk edileceği ihbarı üzerine yaptıkları çalışmada ise, bir seyahat firmasına ait aracı takibe aldı. Siverek-Diyarbakır yolu üzerinde durdurulan otobüste C.M.'ye ve M.D.'ye ait bagajda yapılan incelemede 9 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Şahıslar, ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Siverek Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan C.M. ve M.D., "Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek" suçundan adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.