Çünkü bu cihazlar; bulundukların yerin sıcak suyunu, ısısını ve doğalgazını aynı anda sağlar ve konforu en üst düzeyde tutarlar. En önemli özelliği ise; sizin istekleriniz doğrultusunda görevlerini yerine getiriyor olabilmelerdir. Sıcaklık derecesi kişinin kontrolü altında olduğu için kişiye uygun hareket ederler. Ne zaman ki arıza yaparlar işte o zaman değerlerini daha iyi anlamaya başlayabiliriz. Kombi servisi ile ortaya çıkan sorunlardan kurtulmak mümkün ancak burada önemli olan bu sorunları en aza indirebilmektir.

Kombi arızaları nelerdir? Kombi arızası ile birlikte kombi tamiri ihtiyacı ortaya çıkar. Peki, kombi arızası durumunda ne yapmak gerekir? Kullanmakta olduğunuz kombi arıza vermiş ise bu durumda sizin yapabileceğiniz pek bir şey bulunmuyor. Kombi tamirine hâkim kişilerden yardım almak en doğru karar olacaktır. Ancak, bazı arızalar kullanıcı tarafından da giderilebilmektedir. Ortaya çıkan bu arıza büyük çaplı bir arıza ise hiç zaman kaybetmeden enerjiyi kesmek verilecek en doğru kararlardan biridir. 

Kombi tamiri gibi sorunlar ile karşılaşmamak için arızaların önceden tespit edilmesi ve ilerlemeden müdahale edilmesi gerekir. Bununla birlikte kombi bakımına da önem vermek oldukça sağlıklı bir karar olacaktır. Çünkü bakımsız cihazların çok sık arıza yaptığı gözlemlenmiştir. Arıza yapması ile birlikte; bu cihazların ömürleri daha kısa olur. Arıza durumunda sizin yapmanız gereken işlemler sınırlı olup, en yakın servisten yardım almak gerekir. Kombi tamiri uzmanlık gerektiren bir alan ve bu işi uzman kişilerin müdahale gerekir. Biz kullanıcıların bu gibi arızalara müdahale etmesi oldukça tehlikelidir. Kendimize ve cihazımıza büyük hasarlar verebilir ve bununla birlikte büyük tehlikelere de davetiye çıkarmış oluruz.

Kombi Nasıl Tamir Edilir?

Kombi nasıl tamir edilir? Bu soruya vermemiz mümkün değil çünkü bu işin uzmanı bizler değiliz, bizlerin kombi tamiri konusunda hiçbir bilgisi bulunmuyor. Bu konuda en yakın servisten yardım almak gerekecektir.

Arıza büyük çaplı ise; kombi sökümü ile tamir işlemi başlamış olur. Kombi tamircisi bu konuda ne yapması gerektiğini bileceği için müdahale etmesi gereken kısımları da çok iyi bilir. Bu yüzden bu iş, kombi ustası tarafından gerçekleştirilir. Arızalı kombilerin kullanımı sakıncalı olup, bir an önce tamir ettirilmesi gerekir. Arızalı bir şekilde kullanmak; tehlikeli olduğu kadar diğer sağlam parçalara zarar verebilmektedir.

Kombi tamiri gibi durumlarla karşılaşmamak adına kombi bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Bakımlardan ne kadar çok kaçarsanız; o kadar fazla birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz.

Kombi Arızaları Ve Kombi Arıza Çeşitleri Nelerdir?

Elektronik cihazların arıza yapmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Kullanıma bağlı olarak her elektronik cihaz arıza verebilir ve bu duruma kombilerde dahildir. Ortaya çıkan arıza nedenlerini bakımsızlık olarak nitelendirebiliriz. Peki, bu arızalara karşı ne yapabiliriz, bu konuda nelere dikkat etmemiz gerekir? Tabii ki de arıza konusunda bilgi sahibi olmak kişinin yararına olacaktır.

Balıca kombi arızaları şu şekildedir:

  • Kombi içerisinde bulunan suyun yeterli düzeyde olması gerekir. İçerisinde bulunan suyun bir basınç değeri vardır ve bu değer dengede tutulmalıdır. Basınç değeri; 1,5 ile 2,0 bar arasıdır.
  • Kombi üzerinde yer alan sigortanın arızalanması durumunda cihazınız çalışmayacaktır.
  • Eğer kombi üzerinde kırmızı ışık yanıyorsa;  içerisinde gaz olmadığı anlamına gelir.
  • Termostatın arızalanması ısınma sorununu ortaya çıkarır.
  • Kombi filtresinin belli aralıklar ile temizlenmesi gerekir. Tıkanmış olan filtreler; cihazınızı olumsuz yönde etkileyecektir.
  • Peteklerin ısınmaması ya da olduğundan fazla ısınması kombi arızasını işaret edebilir.

Bu gibi arızaların önüne geçmek için periyodik ve benzeri bakımlar zamanında yaptırılmalıdır. Bu ve benzeri arızaların görülmesi durumunda kombi servisi ile iletişime geçmek ve konuyla ilgili yardım almak gerekir.

Kombi Tamirim bu konuda size en iyi hizmeti sunmakla birlikte acil durumlarda ise; hızlı kombi servisi hizmetinden de yararlanabilirsiniz. İstanbul’un birçok ilçesinde hizmet vermektedir. İstanbul kombi servisi ihtiyacınızda KombiTamirim sitesini ziyaret edebilir ve web sitesi üzerinde yer alan 0212 667 06 71 no’lu numaradan ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kış aylarına girdiğimiz bu dönemde bakımlarınızı yaptırarak kış aylarını sorunsuz bir şekilde geçirebilirsiniz. Kışın ortasında bakım yaptırmak oldukça zor ve zahmetli bir iştir. Birçok kombi servisi kış aylarında bakım yapmamakla birlikte yapan kişileri bulmak da oldukça zordur. Bu yüzden kış öncesi bakımı oldukça önemli bir yere sahiptir. Soğuk havalarda sürekli çalışacak olan bu cihazların sağlıklı ve performanslı olması gerekir.

Kombi bakım ücretler ne kadar? Kombi bakım ücreti servislerin çalışma şekline ve bölgelere göre farklılık gösterebiliyor. Ancak, bakım ücretlerinin oldukça uygun olduğunu söylemek isteriz. Dilerseniz 0212 667 06 71 numaralı hat üzerinden konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Kış öncesi kombi bakımı ile ilgili çeşitli indirimlerin olduğunu da hatırlatmak isteriz.