Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde soba külü dökmek için evden çıkan 56 yaşındaki kadından ailesi 11 gündür haber alamıyor.
Ceyhan Mahallesi’nde ikamet eden 58 yaşındaki Veli Alkaya, eşi Türkan Alkaya (56) ve 4 çocuğu ile birlikte yaklaşık 1 yıl önce Ekinözü ilçesinden Elbistan’a taşındı. Ceyhan Mahallesi, Ceyhan Camii yanında bir ev kiralayan Alkaya ailesi, burada yaşamaya başladı.
Türkan Alkaya, 13 Ocak 2015 Salı günü saat 15.00 sıralarında soba külü dökmek için evden çıktı ve bir daha da geri dönmedi. Evde bulunan çocukları, annelerinin dönmemesi üzerine dışarı çıkıp aradı ama Türkan Alkaya’ya ulaşamadı.
Eşyalarını, kimliğini ve cep telefonunu almadan evden ayrılan anne Alkaya, çocuklarının ve eşinin aramalarına rağmen bulunamadı. Türkan Alkaya, gece de evine dönmeyince Veli Alkaya polise ve jandarmaya başvurup eşinin hayatından endişe ettiğini söyledi.
Eşinden 11 gündür haber alamadığını kaydeden Veli Alkaya, “Akrabalarını aradım hiçbirinin yanına gitmemiş. 32 yıllık eşimin birdenbire ortadan kaybolmasına anlam veremiyoruz. Hayatından endişe ediyoruz. Eşimle hiçbir sorunumuz yoktu. Evden ayrılması için bir sebep de yoktu. Telefonu da evde duruyor. Her yere başvurduk. 11 gündür kayıp. 3 çocuğum evde annelerinin döneceği günü sabırsızlıkla bekliyor. Ailecek perişanız. Polis de jandarma da arıyor ama bir sonuç çıkmadı. Bu soğukta nereye gider ne yapar bilmiyorum. Görenlerden, duyanlardan yardım talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)