Söke ilçesine bağlı Avşar köyünde bir çifte, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi kondu.

Edinilen bilgiye göre, ilk rahatsızlanan H.A.Ç. (71) oldu. Bundan bir ay kadar önce ateş ve kusma gibi şikayetleri olan H.A.Ç., bir hastaneye gitti. Yapılan kısa bir tedavi sonrasında taburcu edilen H.A.Ç., şikayetlerinin sona ermemesi sonrasında 5-6 gün sonra bu kez özel bir hastaneye gitti. Burada yapılan inceleme sonrasında bazı değerlerinin yüksek olduğu ortaya çıkan yaşlı adamın, dahiliye uzmanınca görülmesi gerektiği belirtildi. Bunun üzerine aile, H.A.Ç.'yi Aydın ADÜ Hastanesi’ne götürdü. Yapılan araştırma ve tahliller sonrasında yaşlı adama, KKKA teşhisi konuldu. Tedavi sonrasında H.A.Ç. taburcu edilirken, durumunun iyi olduğu öğrenildi.

15 gün kadar önce de, bu kez eşi F.Ç. (69) rahatsızlandı. İlk olarak arı sokması sanılırken, ateş ve kusma gibi şikayetleri nedeniyle hastaneye götürülen F.Ç., kısa bir tedavi sonrasında hastaneden taburcu edilerek evine yollandı. Bir gün sonra yaşlı kadını çocukları, Avşar köyündeki evinde adeta koma halinde buldu. Bunun üzerine yaşlı kadın, hemen Aydın ADÜ Hastanesi’ne götürüldü. Çocukları tarafından kısa bir süre önce aynı şikayetleri babalarının da yaşadığı anlatılınca, hastane uzmanlarının incelemesi sonucunda, F.Ç.'ye de KKKA teşhisi konuldu.

Annesinin 9 gündür ADÜ Hastanesi’nde KKKA ile mücadele ettiğini ve tedavi altında tutulduğunu belirten Hediye A., “Köyde bir ay içinde anne ve babamın başına gelen kene sokması olayını başkalarının da yaşamasını istemiyoruz. Gerekli tedbirlerin yetkililer tarafından alınmasını istiyoruz. Benzer şikayetleri olan kişiler varsa sağlık kuruluşlarındaki yetkililere lütfen detaylı anlatsınlar” diyerek uyardı.