Bağcılarda çarşaflı kadın kılığına girerek bir kuyumcuyu soymaya çalışan 2 kardeş, çevre esnafı tarafından etkisiz hale getirildi.

Olay, Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan Anıl Kuyumculuk’ta meydana geldi. Kuyumcu olduğunu söyleyen Osman Ş., 155 Polis İmdat’ı arayarak dükkanını soymak isteyen 2 kişiyle boğuştuğunu ve bağırarak sesini esnafa duyurduğunu, onların yardımıyla soyguncuları yakaladıklarını söyledi. Olay yerine hızlı bir şekilde intikal eden polis ekipleri, esnafın elindeki kara çarşaflı Sedat Ç. ile Selim Ç.’yi gözaltına aldı. Şahıslarla birlikte soygunda kullandıkları 1 tabanca, 1 kadın çantası ile 2 kara çarşaf bulundu.

Gasp Büro Amirliği’ne getirilerek sorgulanan Sedat Ç. ve Selim Ç., borçlarının olduğunu ve bu yüzden soygun girişimine kalkıştıklarını söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen iki kardeş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Film sahnelerini aratmayan soygun girişimi güvenlik kameralarına da yansıdı. Kuyumcu dükkanının güvenlik kamera kayıtlarında, iki kardeş kara çarşaflı olarak kuyumcu dükkanına giriyor. Bu sırada dışarıda olan dükkan sahibi de müşteri sandığı soyguncuların arkalarından içeri giriyor. Bu kişilerden biri işyeri sahibine arkadan yaklaşıp elindeki tabanca ile işyeri sahibinin boynuna sert bir şekilde vuruyor. Yere düşen soyguncu ile kuyumcu dakikalarca boğuşuyor. Bu sırada diğer soyguncu elindeki çantayla vitrindeki altınlara yönelip altınları çantaya dolduruyor. İşyeri sahibinin boğuşma sırasında dışarı bakarak bağırdığı, yardım istediği görülüyor.