Adana’da kuyumcu camını parke kilit taşı ile kırarak soymak isteyen 3 kişi, polisin nefes kesen operasyonu sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre saat 14.30’da motosikletli, tabancalı kar maskesi giymiş 3 kişi Şakirpaşa Caddesi üzerindeki Çetinkaya Kuyumculuğa geldi. Bir kişi motosiklette beklerken iki kişi kar maskelerini giyerek kuyumcuya gitti. Kar maskeli şahıslardan biri elinde tabanca ile beklerken diğeri parke kilit taşını kuyumcunun camına fırlattı.

FİLMLİ CAM, SOYGUNU ÖNLEDİ
Ancak kuyumcu Şakirpaşa Caddesi üzerinde daha önce yaklaşık 8 kez cam kırmak suretiyle soygun olduğu için camını taş atmalara karşı korumaya alarak filmli yaptırdı. Bu nedenle zanlılar taş atmasına rağmen cam kırılmadığı için soygunu yapamadan kaçmaya çalıştılar. Bunun üzerine kuyumcu ve çevredeki vatandaşlar polisi aradı. Olay yerine çok yakın olan polis hemen gelerek eşkal üzerinde araştırma yapmaya başladı. Yapılan çalıma sonucunda polis bir kişiyi kuyumcuya yakın bir yerde yakaladı. Polis diğer iki kişinin motosiklete binmeden kaçtığını belirleyerek mahalleyi abluka altına aldı. Olay yerine gelen güven tim, yunus, asayiş ve polis merkezi ekipleri mahallede soygun girişimi gerçekleştiren şahısları aramaya başladı.

POLİSİ GÖRÜNCE KAÇAN İKİ KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
Bu arada Onur, Uçak, Şakirpaşa ve Ova Mahallesi’ne giren polis arama yaparken Ova Mahallesi’nde iki kişi polisi görünce kaçmaya başladı. Polis şahıslara ’dur’ ihtarında bulundu ancak şahıslar durmayarak kaçtı. Polis zanlıların silahlı olduğu ihbarı üzerine silahlarını çekerek şahısları evlerinde, bahçesinde ve damlarında aramaya başladı. Yapılan aramada iki şahıs bir evin bodrum katında yakalandı. Zanlılar polis aracına bindirilerek polis merkezine götürüldü. Polis daha sonra mahallede bir süre silah araştırması yaptı. Polisin yaptığı operasyon aksiyon filmlerini aratmadı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)