Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Mısır'da yapılan darbeyi yürüyüş yaparak protesto etti.

SP İstanbul İl Başkanlığı’na mensup il yöneticileri ve parti üyeleri, Mısır'da yapılan darbeyi protesto etmek amacıyla Beyazıt Meydanı'nda toplandı. Seçimle yönetime getirilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için Divan Yolu Caddesini araç ve tramvay trafiğine kapatan grup sloganlarla yürüyüşe geçti. Grup, "Mursi eğilme Allah seninle ve Mursi eğilme mücahitler seninle" şeklinde sloganları atarak Çemberlitaş'ta yer alan 2. Abdülhamit Han'ın türbesine kadar yürüyüşü sürdürdü.

Burada grup adına açıklamayı Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer yaptı. Esmerer, "Burada Mursi'ye destek ve zalimleri protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz. Hani demokrasi, insan hakları ve seçim çifte standartlı bir batı, ABD'yi Avrupa Birliğini ve İsrail'i telin ediyoruz. Mısır'da Hz. Musa Firavunu dize getirdi şimdide Musa'nın torunu Mursi Firavunun torunu olan Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi'yi dize getirecek, bizde Mursi ve Mısırdaki mazlumların kardeşi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Grup, burada yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağılırken, protesto nedeniyle kapanan yol yeniden trafiğe açıldı.