İSTANBUL (İHA) –Sivil toplum kuruluşları Suriye’deki Baas rejimine destek verdiği gerekçesiyle İran’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Eylemciler, dost bildikleri İran’ın artık dost olmadığını belirtti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları İran’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Suriye’de çok sayıda çocuğun da aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin katledilmesi üzerine eylem yapan grup, ‘Katil İran Suriye’den defol’ sloganları attı. Pankart ve dövizlerle İran’a ve Suriye rejimine tepki gösteren eylemciler konuşmalarda Hizbullah’ın tutumunu da eleştirdi. Özgür Der Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Çakır, İran’ın İsrailleştiğini söyledi. Kendisine gençliğinde Humeyni dendiğini belirten Çakır, “Kelimelerin yetersiz kaldığı bir noktadayız. Ölmekten öldürülmekten daha öte kahpece, haince, sinsice, hiçbir kurala, hiçbir hukuka, hiçbir kitaba uymayan şekilde katledilmekten bahsediyoruz” dedi.

Beşar Esed’in tek başına bir hiç olduğunu ifade eden Çakır, “Arkasındaki Hizbullah desteği, hizbulşeytan desteği olmasa, İran desteği olmasa bir saniye bile duramayacağını biliyoruz. Düşmanın kurşunları, bombaları, İsrail’in topu tüfeği değil dostun kurşunu, dostun gülü yaralıyor bizi. Bugün biz dostumuzun dost olmadığını gördüğümüzü ilan ediyoruz. Bu saat itibariyle İran’ın İsrailleştiğini bizimle aramızda, eğer tövbe etmezse, hidayet yolunu tutmazsa derin ayrılıklar oyduğunu belirtmek için buradayız. Biz İran’ın devrimci tutumunu sevmiştik. Ama İran bugün mezhepçiliğe, hizipçiliğe bağlı kalarak, ümmetçi kaygılardan uzaklaşarak son derece çirkin bir yolu tuttu. Bizim de bu yolla hiçbir alakamız olmadığını belirtmek için buradayız” dedi.

İran ve Suriye rejimi aleyhine slogan atan grup daha sonra dağıldı.