Manisa’da evlerinin önünden geçen sulama kanalı yakınlarında oyun oynayan 8 yaşındaki Merve Tatlı ve 6 yaşındaki Yiğitcan Tatlı, kanala düşen balonu almak isterken boğularak hayatlarını kaybettiler.
Olay akşam saatlerinde Turgut Özal Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şahindere Küme Evleri 16 numaralı evlerinin önünde oynayan Merve Tatlı ve Yiğitcan Tatlı, ellerindeki balonu sulama kanalına düşürdü. Balonu almak için terliklerini çıkartan iki kardeş, yaklaşık 1 metre derinliğindeki suya girdi. Kanaldaki akıntıya kapılan kardeşler, bir süre sonra suda kayboldu. Komşuları, çocukların yerdeki terliklerini fark edip, durumdan şüphelenerek ailelerine haber verdi. Bunun üzerine Tatlı ailesi, komşularıyla birlikte çocukları aramaya başladı. Kanala giren vatandaşlar, terliklerin bulunduğu noktadan 1 kilometre mesafede iki kardeşin bedenlerini buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolün ardından hastaneye kaldırılan çocuklar, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kardeşlerin cesedi, Manisa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Ölüm haberi üzerine yıkılan inşaat işçisi baba Cüneyt Tatlı (40) ve ev hanımı anne Selvihan Tatlı (37), sinir krizi geçirdi. Yetkililere sulama kanalları konusunda önlem alınması için girişimlerde bulunduklarını belirten mahalle muhtarı İsmet Bakşi, "Bu çocukların katili burada önlem almayan yetkililerdir. Her yıl birkaç çocuğumuz ve insanımız bu kanallarda can veriyor" dedi.
Tatlı ailesinin 6 çocuğu bulunduğu, ölen Merve ve Yiğitcan’ın ailenin 3 ve 4’üncü çocukları olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.
(İHA)