Bursa'da, kardeşini husumetli olduğu kişilerle barıştırmak isterken pompalı tüfekle vurulan 2 çocuk babası ölümle pençeleşiyor. 2 çocuğuyla ortada kalan acılı eş, "Bebeğim de karşı binada tedavi görüyor. Kızım ise beynindeki kist sebebiyle tedaviye muhtaç. Bu hayatta bize eşimden başka yardım edecek kimse yoktu. Onu da aldılar. Bize başka kimse sahip çıkmaz" diye gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre olay, 9 gün önce merkez Osmangazi ilçesinde Hipodrom Kavşağı'nda meydana geldi. Kardeşi Gökhan U.’yu (20) darp eden zanlılarla olayların daha da büyümemesi için barışmaya giden 33 yaşındaki Murat U., yolda saldırıya uğradı. Kardeşini korumak için vücudunu siper eden Murat U., pompalı tüfekle sırtından vuruldu. Gözleri önünde ağabeyinin kanlar içinde kalışına şahit olan Gökhan U. ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Murat U. yoğun bakıma alındı. Doktorların yaşaması için yüzde 5 şans verdiği Murat U.'nun yakınları ise, tehditlerin devam ettiğini ileri sürdü. Yoğun bakımdaki hastalarının hayata yeniden tutunması için dua eden aile, “Yetkililer sesimize kulak versin. Hayatımız tehlike altında” diye konuştu.

DEHŞETE ŞAHİTLİK EDEN KARDEŞ KONUŞTU

Daha önce husumetli olduğu kişilerin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandığını ifade eden Gökhan U., "Olayın ardından ağabeyim Murat U. bizi barıştırmak istedi. Bu şahısların yanına gidiyorduk. Ağabeyimin aracının önünü kestiler. Bize pompalı ile ateş ettiler. Ben canımı zor kurtardım. Ağabeyim beni kurtarmak için kendi hayatını feda etti. Bu şahıslardan biri tutuklandı. Diğer ikisi serbest bırakıldı. Bu kişiler halen bizi ölümle tehdit etmeye devam ediyor. Ağabeyim yoğun bakımda ölümle pençeleşiyor. İki çocuğu ve eşi ortada kaldı. Yetkililere sesleniyor, devam eden tehditlerin son bulmasını, olay bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.

İki çocuk annesi Nazan U. (32) ise, eşinin yoğun bakımda kaldığı hastanenin bir başka polikliniğinde de 2 yaşındaki oğlunun yatarak tedavi gördüğünü, 9 yaşındaki kızının ise beynindeki kist sebebiyle tedavi gördüğünü ifade ederek, "İki çocuğum da hasta. Eşim çok iyi biriydi. Bunların hiçbirini hak etmedi. Eşime saldıran bu kişilerin yakalanmasını istiyorum. Benim ve yakınlarımın hala hayatı tehlike altında. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'dan yardım bekliyorum" dedi.

"İBRAHİM TATLISES GİBİ BENİM DE EŞİM SAĞLIĞINA KAVUŞSUN"

"Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses nasıl iyi edildiyse benim de eşim iyi edilsin" diyen Nazan U. sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşimin hiçbir günahı yoktu. Hayatımızı mahvettiler. Saldırganlar, 'O hala ölmedi mi?' diye soruyorlarmış. Bebeğim de karşı binada tedavi görüyor. Kızım ise beynindeki kist sebebiyle tedaviye muhtaç. Bu hayatta bize eşimden başka yardım edecek kimse yoktu. Onu da aldılar. Bize başka kimse sahip çıkmaz."

Abla Pakize Ç. (40) ise, doktorlara göre kardeşinin yüzde 5 yaşama şansı olduğunu ifade ederek, "Saldırının ardından omuriliği parçalanmış, beynine oksijen gitmiyor. Doktorlara, yetkililere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sesleniyorum. İbrahim Tatlıses'i de vurmuşlardı. Onu tedavi eden doktorlar benim kardeşimin de kurtulması için ameliyat etsin" dedi.

Kardeşini vuran kişilerin daha önce de cinayet suçundan yatıp infazının tamamlanmasının ardından tahliye olduğunu iddia eden Pakize Ç., "Saldırganlar bu olaydan bir hafta önce kardeşimi bıçakladılar. Karakola müracaat ederek ifade verdik. Olayla alakalı gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı. Onlar serbest kalmasaydı kardeşim bu hale gelmeyecekti. Ben onlardan şikayetçiyim. Yetkililere sesleniyoruz. Canımız tehlike altında" diye konuştu.