Sultanahmet tramvay durağında unutulan bir öğrenci çantası, paniğe sebep oldu. Tramvay seferleri durdurulurken, çanta fünye ile patlatıldı.

Sultanahmet tramvay durağında bir öğrenci çantasını unuttu. Çantayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, tramvay durağını boşaltarak seferleri durdurdu. Tramvay durağını güvenlik çemberi içine alan polis ekipleri, olay yerine bomba imha uzmanını çağırdı.

Bu sırada bomba imha uzmanının gelmesini bekleyen vatandaşlar, polisin uyarılarına rağmen dağılmadı. Olay yerine ulaşan bomba imha uzmanı, çevre güvenliğini genişlettikten sonra kıyafetini giyerek şüpheli çantanın yanına gitti. Çantaya kanca takan ve iple çekerek duraktan uzaklaştıran bomba imha uzmanı, daha sonra çantaya fünye yerleştirerek kontrollü bir şekilde patlattı.

Fünye ile patlatılan çantanın içinden ders kitapları ve defterler çıktı. Çanta karakol ekibine teslim edildi. Polisler son bir inceleme yaptıktan sonra güvenlik şeridini kaldırarak durakları açtı. Çantanın boş çıkması ile herkes rahat bir nefes alırken tramvay seferleri bir saatlik aksamanın ardından tekrar başladı.