İzmir’in Dikili ilçesinde, sürat teknesinin çarpması sonucu batan ve 3 kişinin yaralandığı kazada kaybolan şahıs bulundu. Hastaneye kaldırılan şahıs tedavi altına alınırken, olay yerinden kaçan sürat motorundaki şahısların yakalandığı öğrenildi.
Kaza, saat 21.00 sıralarında İzmir’in Dikili ilçesinde Bademli köyü Garip Ada açıklarında meydana geldi. Sahilde bulunan vatandaşlar bir sürat teknesinin balıkçı teknesine çarptığını görünce durumu Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirdi. Ekipler balıkçı teknesinden denize düşen üç kişiyi kurtararak kıyıya çıkardı. Kurtarılan F.A. (71), H.U. (46) ve M.Ö. (72) isimli üç balıkçının ifadesine başvuran ekipler, E.K. (72) isimli bir kişinin kayıp olduğunu belirledi. Sahil güvenlik ekipleri, arkadaşlarının ifadesine göre kıyıya doğru yüzmeye çalıştığı belirtilen E.K. isimli kişiyi bulmak için bölgede helikopterle arama çalışması başlattı. Arama kurtarma çalışmalarında kayıp olan diğer kişi de sağ olarak bulundu. Kazada balıkçı teknesi batarken, kurtulan dört kişi Dikili Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan dört kişinin durumunun iyi olduğu ve taburcu oldukları belirtildi.
Öte yandan, sürat teknesi içinde bulunan iki kişinin sahil güvenlik botu tarafından Ayvacık Küçükkuyu’da yakalanarak gözaltına alındıkları öğrenildi.
(İHA)