Başkent’te kimliği belirsiz şahıslar, bir cep telefonu dükkanına girip iki kişiyi darp etti. Dükkandan bir miktar para, cep telefonu çalarak kaçan şahısların Suriyeli olduğu iddiası, mahalleliyi sokağa döktü. Kimliği belirsiz 8 kişi, Önder Mahallesi Selçuk Caddesinde bir cep telefonu dükkanına girdi. Şahıslar, dükkanda bulunan iki kişiyi darp ettikten sonra iki cep telefonu ve bir miktar para alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık ve darp zanlılarının Suriyeli olması mahalleliyi sokağa döktü. Olayın meydana geldiği caddede toplanan yaklaşık 150 kişi, sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Mahallede yaşanacak olası bir gerginliğin önüne geçmek için olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis , tepki gösteren vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Görgü tanıklarından Bayram Yılmaz, evden hava almak için çıktığında 8-10 kişilik bir grubun cep telefonu dükkanı önünde beklediğini gördüğünü ifade etti. İlk başta, bekleyen kişileri mahalle sakini sandığını belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Dükkandan arbede sesleri geldi. Sonra şahısların kaçmaya başladığını gördüm. Üç cep telefonu almışlar. Bunun önceden tasarlanmış bir olay olduğunu tahmin ediyorum. İçeri girdiğimde yerlerde kan vardı. Artık mahallede yürümeye bile korkar olduk. Akşam saatlerinde sokağa çıkamıyoruz.”

Saldırının gerçekleştiği cep telefonu dükkanının sahibi Atıf Eroğlu, MHP’den Altındağ Belediye Meclis üyesi ve Belediye Encümen adayı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Seçim çalışmalarında bulunduğum sırada, oğlum beni telefonla arayıp ‘baba hemen dükkana gel’ dedi. Hızlı bir şekilde gittim. Geldiğimde her yerin kan olduğunu, oğlumun boğazından darp edildiğini, çekmeceden telefonlar ve kasadan bir miktar paranın alındığını gördüm. Daha sonra halk galeyana geldi. Biz, Suriyelileri mahallede istemiyoruz. Kendi memleketimizde yabancı gibi yaşıyoruz. Burada ‘Vakıf’ diye bir yer kurdular, ne olduğu belli değil. Eşlerimiz, kızlarımız yollarda yürüyemiyor. Gündüz vakti gelip görseniz buraya ‘Küçük Suriye’ dersiniz.”