Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde geçen yıl meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 34 kişi düzenlenen törenle anıldı.
HDP’li Figen Yüksekdağ, partililer ve hayatını kaybedenlerin yakınları patlamanın yaşandığı alana çiçek bırakarak yaşanan saldırıyı lanetledi. Şanlıurfa Valiliği tarafından geçtiğimiz hafta 10 gün boyunca kent merkezinde ve ilçelerinde her türlü basın açıklaması, eylem ve yürüyüş yasaklanmıştı. Bunun üzerine polis barikatlarla yoğun önlem aldı. Amara Kültür Merkezi içerisine sadece HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile yaklaşık 20 kişi içeri alındı.
Bugün buraya birçok engelli aşarak geldiklerini belirten HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ, “Bakın bugün burada 34 canımızı kardeşimiz pırıl pırıl insanımızı kaybettiğimiz yere gelirken bile yoğun bir mücadele içerisinde geldik. Nice engelli aşarak hatta birçok arkadaşımız bu engelleri aşamadı. Bu koşullar içerisinde buraya geldik” dedi.
Konuşmaların ardından patlamanın meydana geldiği yere mum yakıp karanfil koyan HDP’liler daha sonra Kültür Merkezi’nden ayrılarak ilçe HDP binasına geçti.
(İHA)