Suriye’nin Kobani kenti sınırında bulunan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde polis noktasına bırakılan bomba patladı. Olayda 1’i polis 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Aligör mevkiindeki polis noktasında çöp konteynerine bırakılan ve C4 türü olduğu tahmin edilen bombanın patlamasıyla, biri özel harekat polisi 3 kişi yaralandı. Bombanın büyük bir gürültüyle patlaması sonucu, kontrol noktasındaki zırhlı polis aracının yanında bulunan Özel Harekat polisi Sıddık Bilgin, polis noktasının karşısındaki demir doğrama atölyesinde kaynak işçisi olarak çalışan Adnan Akaltun ile Mehmet Şahinsoy yaralandı. Patlamada, çöp konteynerinin yakınında bulunan 63 PP 179 plakalı park halindeki otomobil de büyük hasar gördü.
Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan polis ile 2 işçi, hastanelerde tedavi altına alındı.
Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı olay yerine gelerek, inceleme yapan polis ekiplerinden bilgi alırken, bomba imha uzmanlarının yaptığı incelemede, bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı ve parça tesirli olduğu belirlendi.
Bölgede önlemlerini en üst seviyeye çıkaran polis, saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin bulunması için çalışma başlattı.
Öte yandan, patlamada yaralanan Özel Harekat polisi Sıddık Bilgin’in görevlendirmeyle Manisa’dan Suruç’a geldiği öğrenildi.
(İHA)