Taksim Dayanışması adına açıklama yapan Can Atalay, “Alanların beklenti ve talepler nettir, basittir, insanidir, hukukidir ve meşrudur” dedi.

Taksim Gezi Parkı’nda meydana gelen olaylara ilişkin Taksim Dayanışması’ndan yeni bir açıklama geldi. Platform adına açıklamayı yapan Can Atalay, “Alanların beklenti ve talepler nettir, basittir, insanidir, hukukidir ve meşrudur. Parkına ve yaşamına sahip çıkanlarla, betonlaştırma isteyenler arasındaki tartışmanın referandum isteyenler ve istemeyenler arasındaki bir tartışmaya dönüşmesinin, bunlar için siyasi partilerin miting düzenlenmesinin ve halkın kutuplaştırılmasının çok tehlikeli olduğunun farkına varmak gerekiyor” dedi.

Atalay, “İstanbul’da hiç kimse bu talep ve beklenti ile Gezi Parkı’na gelmedi. Çadırlarda kalıp sabahın beşinde gaz bombalarına maruz kalan binlerce gencin, kadının bu gibi bir amacı hiç olmadı. Yüz binlerce insan başta Taksim Meydanı’nı ve Gezi Parkı’nı bu sözü duymak için günlerce doldurmadı. Ölümler ve 5 bini aşkın yurttaşımızın yaralanması ile sonuçlanan saldırılar referandum yapılsın diye yaşanmadı. Saldırılar karşısında ülkenin 77 ilinde halkın sokaklara dökülmesine yol açan ‘gençlere dokunma’, ‘özgürlük istiyoruz’ haykırışının içinde referandum hiç gündem olmadı” diye konuştu.

Sonuç alıcı adımların atılması gerektiğine dikkat çeken Can Atalay, “Alanların beklenti ve talepler nettir, basittir, insanidir, hukukidir ve meşrudur. Bu nedenle, başta hükümet olmak üzere bütün yetkililerin enerjilerini ve sorumluluklarını yeni kutuplaşmalara yol açmayacak çözümlere yoğunlaştırmalarını bekliyoruz. Toplumu ayrıştıracak, oyalayıcı ve belirsiz süreçler oluşturmak yerine, hızlı ve sonuç alıcı adımlar atılmasını istiyoruz” dedi.

Atalay, “Yurttaşların alanda yükselttiği talepleri irdeleneceği, milyonlarca yurttaşın duygularını yansıtan, gerçek muhatap olarak “Taksim Dayanışması”nın içinde yer alacağı diyalog kanalları açılacağı umuyoruz. Bütün demokrat kurumları, sanatçıları, aydınları ve medyayı taleplere yönelik somut adım atılması yönünde katkılarını arttırmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.