Taksim Gezi Parkı olaylarında kafa travması geçirerek hastanenin acil servisine getirilen bir hasta yakınının acil servisteki doktora sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kaldığı iddia edildi.

Beyoğlu Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın Bürosu’ndan yapılan açıklama şöyle: “Beyoğlu Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizden Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisinde 11.06.2013 tarihinde görev yapan hekimimiz; Taksim Gezi Parkı olaylarında kafa travması geçirerek hastanenin acil servisine getirilen bir hastanın yakını tarafından sözlü ve fiziksel şiddete uğramıştır. Güvenlik görevlilerimizin olaya müdahale etmesi üzerine dışarı çıkarılan hasta yakını hekimimizi tehdit etmeye devam etmiştir. Tüm bu yaşanılan olaylara rağmen; hastaya tıbbi müdahale yapılarak hekimimiz tarafından tedavisi gerçekleştirilmiştir” denili.

Açıklamada; gerekli hukuki desteğin sağlanacağı ifade edilerek şu ifadelere yer verildi;

“Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi son günlerde yaşanılan olaylar sebebiyle mevcut konumu gereği oldukça yoğun hasta almakta, hastane bünyesinde görevli yöneticileri ve sağlık çalışanları günlerdir özveriyle hizmet vermektedir. Halkın sağlığını korumayı ilke edinen, yaşam hakkının kutsallığını savunarak görev bilinci ile büyük bir kararlılıkla işlerine dört elle sarılıp çoğu zaman ailelerini, sevdiklerini ikinci plana atan tüm sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddeti kınıyoruz. Şiddete maruz kalan tüm sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu belirtir, gerekli hukuki destek genel sekreterliğimiz tarafından sağlanmaktadır.

Ayrıca olayın yaşanmasının ardından İstanbul Tabip Odası yetkililerine gerekli bildirimler genel sekreterliğimiz tarafından yapılmıştır. Sağlık çalışanına yapılan şiddete sessiz kalan Tabip Odasının duyarsız tavrı hastanemiz çalışanlarını ve sağlık camiamızı üzmüştür.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur”.