Mısır'da güvenlik güçlerinin Mursi yanlılarına karşı yaptığı kanlı müdahale, Taksim meydanında toplanan yaklaşık 100 kişilik gurup tarafından protesto edildi. Bazı grup üyeleri burada namaz kılarken yapılan dualarla açıklamanın ardından grup dağıldı.

Mısır'da 200’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği kanlı müdahale taksim Meydanı'nda protesto edildi. Sosyal medya üzerinden haberleşerek 22.00 sularında Taksim meydanına geldiler. Yere serdikleri sedirler üzerinde oturan guruptakiler mısır bayrakları ve darbe ile devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin posterlerini ellerinde bulundurdu. Bazı gurup üyeleri burada yere serilen sedirler üzerinde nazma kılarken bazıları ise Kuran-ı Kerim okudu. Grup okunulan Kuran-ı Kerim’in ardından toplu şekilde Mısır halkı için dua ettiler.

Duaların ardından grup adına yapılan basın açıklaması yapan Muhammed Halil Kaya, “Mısır’da yaklaşık bin yıl sonra yapılan demokratik seçimle iktidara gelen Mursi’nin Abd, Batı ve İsrail’in desteği ile devrilmesinin karşısında bulunmak, Adeviye meydanında duran kişilere destek olmak için sosyal medya üzerinden toplandık” dedi.

Mısır ordusu başta olmak üzere tüm darbeci küresel güçleri kınadıklarını ifade eden Kaya, “Türkiyeli Müslümanlar olarak burada Cumhurbaşkanı Mursi ve Mısır halkına Fetih suresi okuyarak dualar ediyoruz.Gezi olaylarında batının göstermiş olduğu ilgi maalesef Mısır’a yok. Darbe diyemediler. 200 insanın öldürüldüğü masum insanların ordunun silahlarıyla katledildiği bir yerde iç savaş söz konusu değildir. Biz bu insanların barışçıl eylem yaptığını söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından tekbirler getiren gurup Mursi lehine sloganlar attı.